Hisztimiszti kalandozásai

Élménybeszámolók éttermekről, kávézókról, vendéglátóhelyekről és gasztonómián kívüli élményekről... Pozitív és negatív tapasztalatok, ahogy azt megéltük a párommal... Esetleg konyhai kitérőkkel tarkítva...

Friss topikok

  • szabo.julia: Mi most próbáltuk ki a szabadulós játékok legújabb generációját, a hazavihető küldetést. A LogiKof... (2016.05.31. 21:32) Exithouse - Kasszafúrók

2012.05.02. 00:13 Hisztimiszti

Puskin kávézó - Budapest

 Újabb hosszú hétvége, amit a barátom nálam töltött Pesten, újabb helyek, amiket felfedeztünk és kipróbáltunk.

A Haris közben lévő éjjel-nappal nyitva tartó fogászatról indultunk, a feszültséget levezetendő sétálgattunk, így találtunk rá véletlenül a Semmelweis utcában a Puskin Kávézóra.

Éppen csak megálltunk megnézni a kínálatot és az árakat, mikor a pincér megjelent mellettünk és fél perc múlva azon kaptunk magunkat, hogy már leülni készülünk a kávézó belsejében. Végül némi rábeszélésre a fagylaltos pult mögötti, ajtó közelében lévő kanapék egyikén helyeztük kényelembe magunkat.

A pincérfiú lelkes tájékoztatásának köszönhetően pillanatok alatt megtudtuk, hogy szombat lévén, "egyet fizet, kettőt kap" akció van a koktélokból, illetve, ha két hatost sikerül dobnunk a dobókockákkal a számla kérésekor, akkor nem kell fizetnünk semmit.

A pincér lehengerlő stílusának köszönhetően kértünk két Lover's Dream fantázianévre hallgató koktélt (1350Ft volt a kettő), egy Cézár salátát csirkemellel (990Ft) és egy csokis óriás palacsintát (350Ft).

Várakozás közben a kirakott könyveket olvasgattuk, például Örkény Egyperces novelláit, vagy a pincér szórakoztatott bennünket - ahányszor kiment az utcára kirakott asztalokhoz vagy bejött a benti részbe, szinte mindig mondott nekünk valamit, így sok mindent megtudtunk róla is meg a helyről is. Például azt, hogy itt estefelé művészekkel is lehet találkozni... Még focimeccset is nézhettünk volna a mellettünk lévő Tv-n.

Viszonylag hamar megérkeztek a koktélok és az ételek. A Lover's Dream-ről a pincér azt mondta, hogy zöld alma alapú, ez annyiban volt igaz, hogy zöld színe volt... Mint rájöttünk,a blue curacao likőr és az ananászlé miatt volt olyan szép almazöld, de finom volt, nem hiányoltuk belőle az almát. Az óriás palacsintát mindketten nagyobbnak képzeltük és azt hittük, hogy le lesz öntve csokival. Ehhez képest egy átlagosnál nagyobb palacsinta volt négybe hajtva és meleg csokipudinggal töltve. Finom volt, de nem estünk hasra tőle. A Cézár saláta itt is - a Pesten úgy látszik szokásos - mustáros-majonézes öntettel készült, jégsaláta darabokból és csirkemell kockákból állt. Mellé fél pirítóst kínáltak, tetejét kenyérmorzsa finomságúra reszelt parmezán borította. Nem volt rossz, de én nem ezt a fajta Cézár salátát kedvelem... Az öntetnél ragaszkodom az eredetihez, szeretem,ha krutonnal tálalják és szeretem,ha paradicsommal színesítik (még akkor is,ha ez nincs benne az eredeti receptben). Éhes maradtam utána, de étvágygerjesztőnek tökéletesen jó volt.

A számla kérésekor hozták a két dobókockát... Egy hatost sikerült dobnom, a másik kocka leesett a földre. Rendesek voltak, dobhattam újra vele, de sajnos csak egy hármast sikerült összehozni, így mi fizettük a számlát. Mindez 2690Ft-unkba került.

Összességében a koktélok finomak voltak, az ételek nem győztek meg minket, de hát végül is egy kávézóban voltunk, nem étteremben, szóval ahhoz képest rendben voltak. Az árak elviselhetőek voltak, az akciók jók, a kockadobás különösen tetszett. A kiszolgálás is rendben volt, de aki könnyen befolyásolható, az vigyázzon a hellyel, mert a pincérfiú könnyen rábeszéli a fogyasztásra még akkor is, ha eszébe se jutott volna bemenni...

Szólj hozzá!

Címkék: budapest kávézó


A bejegyzés trackback címe:

https://hisztimiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr804483294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása