Hisztimiszti kalandozásai

Élménybeszámolók éttermekről, kávézókról, vendéglátóhelyekről és gasztonómián kívüli élményekről... Pozitív és negatív tapasztalatok, ahogy azt megéltük a párommal... Esetleg konyhai kitérőkkel tarkítva...

Friss topikok

  • szabo.julia: Mi most próbáltuk ki a szabadulós játékok legújabb generációját, a hazavihető küldetést. A LogiKof... (2016.05.31. 21:32) Exithouse - Kasszafúrók

2016.11.23. 20:18 Hisztimiszti

Bakelit - a kézműves sör kedvelőinek paradicsoma

Nemrégiben nyílt Egerben egy apró üzlet a Dobó utcában. Mikor megláttam az első hirdetésüket a Facebook-on, rögtön tudtam, hogy ezt a helyet meg fogjuk látogatni, mert a Párom nagy sörkedvelő.

A Bakelit ugyanis kézműves sörök széles választékát kínálja, ahol mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. De azokra is gondoltak, akik - akárcsak én - nem igazán vannak oda a sörökért. A sokféle különböző ízesítésű gyümölcsös sör mellett kézműves csokoládékat, bonbonokat és a közelgő ünnepre való tekintettel szaloncukrokat is kínálnak. Egy fiatal testvérpár vezeti az üzletet, akik nagyon szívesen eligazítanak bárkit, aki nem tudja, hogy mit keres. És hogy senki ne maradjon le az élményről, mindennap kilenctől éjfélig várják a helyieket és a turistákat, akik megszomjaznak a vár felé vezető rögös úton.

bakelit.jpg

Ahogy ezen a képen is látható, a bolt falait sörökkel megrakott polcok borítják, különleges hangulatot varázsolva az üzletbe. Az egyetlen problémát az jelenti, hogy nagyon nehéz választani a sörök közül, annyiféle fajtájú, ízű, márkájú van... Nekünk segítséggel is majdnem egy fél órába került, mire sikerült kiválasztanunk párat, amit meg akartunk kóstolni. Akik hasonlóan tanácstalanok, vagy nincs idejük válogatni, esetleg éppen ajándékot keresnek valakinek, azoknak egyébként előre összeállított sörválogatás csomagokat is kínálnak.

Mi végül hat sörrel és egy kis csokival tértünk haza. Balról jobbra haladva az első egy szűretlen mézes búzasör a Bors Serfőzdétől. A második egy cseresznyés belga sör - ezt természetesen én választottam :D A következő a Vörös Csepel, ami a felső erjesztésű sörök közé tartozik. Mellette a Beerfort Sörfőzde fekete, szűretlen búzasöre látható. Az ötödik, a TriplaX 12%-os alkoholtartalmával emelkedik ki a többi közül. Az utolsó pedig szintén az én választásom, egy belga gyümölcsös sör ismét, ezúttal áfonya ízesítéssel. Az édességek közül a Stühmer málnás krémmel töltött étcsokoládéját választottuk.

sorok.jpg

 Első körben a Bors Serfőzde búzasörét és a cseresznyéset kóstoltuk meg. A gyümölcsös sör pont nekem való volt, a sör kesernyés íze helyett a cseresznye édessége dominált benne. A kedvenc gumicukrom, a Haribo Happy Cherry-jének ízét idézte fel bennem. A búzasör pedig karakteres ízű volt, virágos-mézes felhangokkal, ami a Páromban régi emlékeket idézett fel, azokról az időkről, amikor még csak ismerkedett a búzasörrel.

Remélhetőleg hamarosan a többit is lesz időnk megkóstolni, de ha azok is ilyen finomak, akkor vétek lenne gyorsan felhörpinteni őket... erre időt kell szakítani, hogy teljes mértékben ki lehessen élvezni a kézműves sörök nyújtotta élményt.

Az biztos, hogy fogunk még a Bakelit felé járni és új, izgalmas söröket kóstolni.

Szólj hozzá!

Címkék: sör eger csokoládé élmény kézműves sör


A bejegyzés trackback címe:

https://hisztimiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr4111977294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása