Hisztimiszti kalandozásai

Élménybeszámolók éttermekről, kávézókról, vendéglátóhelyekről és gasztonómián kívüli élményekről... Pozitív és negatív tapasztalatok, ahogy azt megéltük a párommal... Esetleg konyhai kitérőkkel tarkítva...

Friss topikok

  • szabo.julia: Mi most próbáltuk ki a szabadulós játékok legújabb generációját, a hazavihető küldetést. A LogiKof... (2016.05.31. 21:32) Exithouse - Kasszafúrók

2012.03.19. 00:37 Hisztimiszti

Mákos Guba Étterem - Budapest

 A hosszú hétvégét nálam töltötte a barátom, így hát volt időnk belevetni magunkat a pesti ízekbe...

Szombat este az utunk a Mákos Guba Étterembe vezetett, mivel az volt a lakás közelében, kintről jól nézett ki és az árai is barátságosak voltak.

Mikor beléptünk, feltűnő volt, hogy a többi hellyel ellentétben, itt alig van vendég, de ez minket nem zavart különösebben. Romantikázni indultunk, nem hiányzott a zajos társaság.

A falak narancsos színben pompáztak, az asztalokon mécses égett hívogatóan. A pincér rögtön jött és hozta az étlapot, illetve az itallapot.

A kép az étterem honlapjáról származik, de minket is ez a látvány fogadott. (http://www.makosguba.hu/fooldal.php)

Én barackos Nestea-val indítottam (85Ft/dl), a Párom sörrel (620Ft). Az italok hamar megérkeztek, azonban jött az első kellemetlenség is - ragadt a poharam alja. Persze ez mindenhol előfordulhat, így hát nem csináltam nagy ügyet belőle. Azonban kézmosáskor kiderült, hogy a mosdó tisztasága is hagy maga után kívánnivalót. A csap is ragadt és szappan sem volt a női mosdóban. Mikor visszaültem a helyemre, véletlenül hozzáértem a székhez és kiderült, hogy az is ragadt, így kissé az az érzésem támadt, hogy kézmosás után koszosabb lett a kezem, mint előtte volt.

Az ételek fölött sokáig gondolkodtunk. A pizzák mellett levesek, tésztafélék, készételek, frissen sültek, saláták is szerepelnek az étlapon és mindig változik a napi ajánlat. Enni végül Cézár salátát kértünk csirkemellel (690 Ft), illetve Milánói spagettit (790 Ft a nagy adag).

Elég sok helyen volt már alkalmam kóstolni a Cézár salátát és az a tapasztalatom, hogy nincs két olyan hely, ahol ugyanúgy készítenék el. Az itteni Cézár saláta annyiban hasonlított az eredetire, hogy csak salátalevelek voltak benne, azonban hiányzott belőle a sajt, és kruton helyett egy fél szelet pirítós feküdt a saláta tetején. A csirke finoman fűszerezett kockáiból bőségesen jutott a salátába, azonban helyenként a porcos részt is belesütötték, amivel én nem szeretek találkozni. Az öntet íze alapján mustáros alapból készült, nem volt rossz, de nem volt különleges sem. A más helyeken megszokott paradicsomot viszont hiányoltam belőle (bár tudom, hogy az eredeti receptben nincsen benne, én mégis jobban szeretem úgy). Egyetlen árva kockácska képviselte a paradicsomokat a tányéromban.

A spagetti a Párom szerint átlagos volt, bár meglepő módon sárgarépa kockákat is tartalmazott. Én nem kóstoltam, mert sose szerettem a spagettit, így erről bővebben ő tudna beszámolni.

Ami még furcsa volt, hogy a pincér leült az egyik asztalhoz és ott evett, közben pedig nézte a Tv-t. Igaz, hogy alig volt vendég, de azért ezt meglepőnek találtuk. Szegény ráadásul meg is lehetett fázva, mert időnként hatalmasakat tüsszentett és hangosan fújta az orrát, ami nem tett jót az étvágyunknak.

Kértünk is két almapálinkát (360Ft/2 cl) fertőtlenítés céljából. Ezeket már a pultos hölgytől hozta a Párom, elkerülve pincér bacilusaival való esetleges találkozást. Így csak egy hajszálat sikerült begyűjtenie a pohár szélén a pultustól. El is ment as kedvük a desszertek kipróbálásától, bár azok jól néztek ki. Látható helyen volt az epres sajttorta,a túrótorta, a Sacher-torta és a profiterol is.

Összességében a helytől nem voltunk elájulva. Az étel nagyjából átlagos volt, az adag lehetett volna nagyobb is, az árak barátiak voltak, kivéve a sörnél, a kiszolgálás nagyjából rendben volt, de sokkal jobban kellene ügyelniük a tisztaságra és nem ártana, ha a pincér nem az étterem közepén tüsszögne nagyokat...

Élménynek érdekes volt és megérte, de nem hiszem, hogy egyhamar visszatérnék ide, hiába van az utca végén...

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest étterem


A bejegyzés trackback címe:

https://hisztimiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr374324936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása