Hisztimiszti kalandozásai

Élménybeszámolók éttermekről, kávézókról, vendéglátóhelyekről és gasztonómián kívüli élményekről... Pozitív és negatív tapasztalatok, ahogy azt megéltük a párommal... Esetleg konyhai kitérőkkel tarkítva...

Friss topikok

  • szabo.julia: Mi most próbáltuk ki a szabadulós játékok legújabb generációját, a hazavihető küldetést. A LogiKof... (2016.05.31. 21:32) Exithouse - Kasszafúrók

2017.08.15. 19:51 Hisztimiszti

Édes Anna musical - Agria Nyári játékok

Gyerekkorom óta szeretek színházba járni, főleg a zenés darabokat és a komédiákat kedvelem. Nagyjából 20 éves koromig színházbérletem is volt a Gárdonyi Géza Színházba, Egerbe. Örök emlék maradt a Valahol Európában, a Padlás, a Legyetek jók, ha tudtok...

Azonban ahogy teltek az évek, valahogy egyre több dráma és történelmi darab került a bérletes előadások közé, amik nem igazán fogtak meg, így a színházba járási kedvem is csökkent. Volt még egy-két kósza próbálkozásom debreceni, vagy pesti színházakkal, de valahogy egyik sem jött be.

Amikor mondta a Párom, hogy menjünk el megnézni az Édes Annát, vegyes érzések kavarogtak bennem. Örültem, hogy megyünk, kíváncsi voltam, hogy eléri kamaszkorom meghatározó darabjainak színvonalát és aggódtam, mert az Édes Anna történetéről az rémlett, hogy nem igazán vidám...

Augusztus 2-án este izgatottan léptünk be a Líceum udvarára. A helyünk megtalálása okozott némi nehézséget, a jegyen nem túl feltűnő helyen volt feltüntetve, hogy hányadik sort, széket kell keresnünk. A műanyag székek is elég kényelmetlenek voltak - a rutinosabbak párnákkal érkeztek.

De ahogy elkezdődött az előadás, minden más háttérbe szorult. A fülbemászó dallamok, a látványos táncos részek, az átvezető zenék új köntösbe öltöztették az egyébként elgondolkodtató, tragikus történetet. Külön tetszett a korábbi cselédek emlékének megjelenítése és  az, ahogy fokozatosan kibontakozott az elkerülhetetlen végkifejlet.

Az Édes Anna musical méltó hozzá, hogy emlékét gyerekkorom kedvencei mellett őrizzem meg. Ha tehetném, újra megnézném, annyira megfogott. Teljesen lekötötte a figyelmem, átéreztem Anna kiszolgáltatottságát, haragját, csalódottságát, fájdalmát, emellett mégis igazi kikapcsolódás volt a musical.

A Budapesti Showszínház remek munkát végzett. Akinek lehetősége nyílik rá, nézze meg a darabot, nem fog csalódást okozni!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: színház eger élmény


A bejegyzés trackback címe:

https://hisztimiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr8612746660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása