Hisztimiszti kalandozásai

Élménybeszámolók éttermekről, kávézókról, vendéglátóhelyekről és gasztonómián kívüli élményekről... Pozitív és negatív tapasztalatok, ahogy azt megéltük a párommal... Esetleg konyhai kitérőkkel tarkítva...

Friss topikok

  • szabo.julia: Mi most próbáltuk ki a szabadulós játékok legújabb generációját, a hazavihető küldetést. A LogiKof... (2016.05.31. 21:32) Exithouse - Kasszafúrók

2013.04.16. 22:44 Hisztimiszti

Házi hamburger

A hétvégén spórolás céljából nem mentünk be a városba enni, de mégis megkívántuk a hamburgert, így a Párommal kettesben belevágtunk az otthoni elkészítésébe.

Ő beszerezte a hozzávalókat - darált hús, lilahagyma, paradicsom, kígyóuborka, erős paprika, saláta és hamarosan készítette is a húspogácsákat egy egyszerű recept alapján (a darált húst össze kell keverni az apróra vágott hagymával, mustárral, sóval, borssal és lehet is sütni). A miénkbe némi ketchup is került. Amíg sültek a húsok, elugrottam hamburgerzsömléért meg rendes zsömléért és közben sajtot és baconszalonnát is vettem.

A húspogácsák már készen vártak, mire hazaértem és ínycsiklandó illatot árasztottak. Gyorsan megsütöttem a baconszeleteket és már állíthattuk is össze az ízlésünknek megfelelő burgereket. Került beléjük bőven mindenből, kivéve az erős paprikát, azt csak a Párom vállalta be. Készült hamburgerzsömlés és sima zsömlés változat is.

Izgatottan haraptunk bele első otthoni hamburgerünkbe és az nem okozott csalódást. A hús jól átsült, bár kissé túl fűszeres volt - finom volt, csak csípte a szám :D A bacon íze jól kiegészítette ezt, a sajt ráolvadt a húsra és a zöldségek zaftossá tették, így plusz öntetet, ketchupot, mustárt vagy majonézt nem is tettünk bele. A hamburgerzsömlés változat a zsömle kissé édeskés ízének köszönhetően némi pikáns árnyalatot kapott. A sima zsömlés hétköznapibb volt, inkább "hamburger-szendvics", mint igazi burger.

A kb. 1,5 kg húsból 15 - 18 db húspogácsa lett, így egész hétvégén tudtunk belőle enni. Később kipróbáltuk a szalonna nélküli, az édes paprikás és a paradicsomsalátás változatot is, mind ízletes volt, de a legelsők voltak a legjobbak.

Összességében kb. 3000 Ft-ból 14-15 hamburger lett, mind a saját ízlésünkhöz passzoló. Ez szerintem jó ár/érték arány  a szokásos hamburger árakból kiindulva, amik koránt sincsenek ennyire megpakolva.

Várhatóan máskor is a házi burgerezést fogjuk választani. Gyorsan megvan, laktató és finom, ráadásul a saját készítés, az alkotás öröme is benne van.

Szólj hozzá!

Címkék: otthon hamburger


A bejegyzés trackback címe:

https://hisztimiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr815230457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása