Valahogy sose szerettem a spagettit... Nem jött be sem az iskolai menza bolognai spagettije, sem az otthoni sajtos-tejfölös verzió, ezért ha tehettem, inkább nagy ívben kerültem az egészet.
De ma, munkából hazaérve, rám jött a főzhetnék. Gyorsan előkaptam a fagyasztóból egy adag zöldbablevest, ezzel kipipálva az első fogást, de hosszabb fejtörést okozott, hogy mi legyen a második. Sem a gyorsan kisütött Ripp-Ropp rizzsel, sem a tükörtojás/rántotta/ham & eggs alternatíva nem tűnt túl vonzónak. Eszembe jutott, hogy van viszont egy csomag spagetti, amit azért vettünk meg, mert a Párom szereti, de én már hónapok óta csak tologattam a kamrapolcon...
Körbenéztem a hűtőben és a kamrában, mit lehetne még hasznosítani. Találtam egy csomag szeletelt bacont, egy csomó hagymát és fokhagymát, némi maradék sajtot, pár tojást meg egy kicsi paradicsompüré konzervet. Ezek alapján kezdtem recepteket keresgélni. A paradicsompüré hamar kiesett a rostán, de beugrott, hogy múltkor akciós volt a főzőtejszín, ezért mintha abból is bujkálna még egy valahol.
Így jutottam el eddig a receptig http://www.nosalty.hu/recept/spagetti-carbonara-5, amit némi változtatással magamévá tettem. Ilyen apróságok, hogy nincs sonka, újhagyma és olívaolaj, vagy hogy a bacon szeletelt és nem lehet kockákra vágni, nem zavartak. Elsőre nem akartam sokat készíteni belőle, meg nem is volt annyi tejszínem, így az összes többi hozzávalóból is a felét vettem és belevágtam.
A végeredmény nem lett valami fotogén és a bacon java része is az alján bujkál, sőt a spagettihez társuló nem-szeretem érzés miatt először meg se akartam kóstolni... De aztán...
háromszor szedtem belőle, olyan isteni finom lett :)
Lehet, hogy sose leszünk közeli barátok a spagettivel, de ezután nem fogom mindenáron elkerülni, ha szembejön ;)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.