Hisztimiszti kalandozásai

Élménybeszámolók éttermekről, kávézókról, vendéglátóhelyekről és gasztonómián kívüli élményekről... Pozitív és negatív tapasztalatok, ahogy azt megéltük a párommal... Esetleg konyhai kitérőkkel tarkítva...

Friss topikok

  • szabo.julia: Mi most próbáltuk ki a szabadulós játékok legújabb generációját, a hazavihető küldetést. A LogiKof... (2016.05.31. 21:32) Exithouse - Kasszafúrók

2014.12.15. 17:52 Hisztimiszti

1552 Étterem - Eger (előszülinapi vacsi)

Idén nem volt ötletünk, hol ünnepeljük a szülinapom a Párommal (ami ugyan csak szerdán lesz, de most értünk rá mindketten) szóval az ismerős taxisunktól kértünk segítséget, vigyen minket egy jó helyre. Ő javasolta az 1552 Éttermet, sőt oda is szólt telefonon, hogy számítsanak az érkezésünkre.

A hely maga az egri várban található, mellőle, sőt az ablakaiból is csodálatos kilátás nyílik a kivilágított városra.

Ételkínálatában és dekorációjában török és magyar elemek keverednek egymással harmonikusan.

sdc11696.JPGFigyeljük meg a lámpákat rögzítő török félholdakat...

Kezdetnek tárkonyos vadragu levest és egy török ételt, "cserkesz csirkét" kértünk. A leves tűzforrón érkezett és jó sűrű volt, bőségesen tele zöldségekkel, hússal, gombával. Kenyeret külön kértünk hozzá, így nagyon laktató volt. A saláta ránézésre "nem klasszikus" cézársalátára hajaz, volt benne többek között csirkehús, paradicsom és dió. A Párom hiányolta róla az erőteljesebb fűszerezést, de aztán némi borssal és mézzel pikáns ízű ételt varázsolt belőle.

sdc11677.JPGVargányás vadragu leves tárkonnyal

sdc11672.JPGCserkesz csirke (diós csirke saláta)

sdc11671.JPGVolt itt minden a torokfájásom kúrálására... forró mézes tea és fahéjas mézes almapálinka

Főételnek lazacot kértem friss kevert salátával és hozzá még pirult petrezselymes burgonyát. A Párom zöldborsmártásos bélszínt választott, amit jól átsütve kért. Mindkét étel elbírt volna még némi fűszert, de így sem volt rossz, azonban a hús némileg véres maradt belülről. Az adagok a látszattal ellentétben kiadósak voltak, a lazacból és a köretéből még mára is maradt.

sdc11679.JPGBélszín zöldborsmártással, egészben sült fóliás burgonyával, snidlinges tejföllel

sdc11681.JPGLazac steak friss kevert salátával

sdc11682.JPGPirult, petrezselymes burgonya

Hiába laktunk jól már teljesen, a desszert nem maradhatott ki. A Párom a Baileys-es sajttortakrémre szavazott, én pedig egy brownie-t kértem vaníliafagyival. Nekem a ribizli túlságosan savanyú volt, de a brownie-t mindkettőnk felségesnek találta. A fagylalt lehetett volna házi készítésű, így elég vizes és ízetlen volt.

sdc11689.JPGBrownie vanilliafagylalttal

sdc11692.JPGBaileys-es sajttortakrém pohárban ribizli coulis-sel 

Végül a vacsora kettőnknek italokkal együtt nem jött ki 10.000 Ft-ból, de nagyon jól laktunk. Összességében azt kell, hogy mondjam, az ételek nagyjából jók, de kissé alulfűszerezettek, árak tekintetében nagyjából a megszokott vonalon mozognak, az étterem kissé hűvös és a kiszolgálás is lehetett volna kedvesebb. Egy vacsora erejéig jó volt, de valószínűleg legközelebb inkább egy másik helyet fogunk kipróbálni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hisztimiszti.blog.hu/api/trackback/id/tr466985275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása